Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z budyniem waniliowym i soczystą brzoskwinią. Przepis na dużą blachę.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 353
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 353
Składniki
ciasto Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na 2 części. Jedna większa na spód i mniejsza na kruszonkę z wierzchu. Schładzamy w zamrażarce.
masa W szklance mleka rozpuszczamy budynie a 2 szklanki zagotowujemy. Dodajemy budynie z galaretką, dokładnie mieszamy i studzimy. Brzoskwinie kroimy w kostkę ( te w puszki dobrze odsączcie z wody).
Dużą blachę (25x35) wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy na tarce o dużych oczkach większą część ciasta. Wykładamy budyń (jeszcze lekko ciepły, aby grudek nie było przy rozprowadzaniu). Na wierzch układamy brzoskwinie i na koniec ścieramy resztę ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni 45 minut. Upieczone posypujemy cukrem pudrem.