Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyniowe grzybki"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Składniki
Mąkę i margarynę posiekaj. Dodaj śmietanę, zagnieć ciasto. Chłodź 30 min. Ciasto cienko rozwałkuj.
Kapelusze wykrój literatką, nałóż na zewnętrzną część natłuszczonych foremek do babeczek (by przypominały półkoliste kapelusze grzybków).
Spody wykrój szerszym kieliszkiem, a ich środki cienką końcówką rurki. Nóżki zrób ze skrawków ciasta. Jeden grubszy koniec namocz w białku i maku. Części piecz 20 min w 180°C.
Krem: budyń z mąkami ugotuj na mleku z cukrem. Ostudź, zmiksuj z masłem. Kremem napełnij kapelusze od środka, zamknij spodami. W dziurki włóż nóżki.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie