Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowy tort ambasador"
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Wsyp mąkę, proszek i kisiel. Wymieszaj, po czym przelej do natłuszczonej formy i piecz 40 minut w 180°C.
Zagotuj 2,5 szklanki mleka z cukrem. Żółtka zmieszaj z budyniem i resztą mleka. Wlej do wrzącego płynu i wymieszaj. Zmiksowane masło połącz z letnią masą waniliową.
Podziel krem na 2 części, do jednej dodaj kakao i połowę startej czekolady, a do drugiej pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Przekrojone na 3 blaty ciasto przełóż kremami. Posyp tort resztą tartej czekolady, a wierzch udekoruj wedle uznania.Źródło: Kurier TV