Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brzoskwiniowy kopiec. Bez pieczenia"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Gruszkę i brzoskwinie pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm. 1 szkl. wody zagotuj z sokiem cytrynowym i cukrem, wrzuć gruszkę. Gotuj 1-2 minuty, odcedź. Owoce wymieszaj.
Biszkopty pokrusz na duże kawałki i skrop herbatą. Serek waniliowy zmiksuj z mascarpone. Ubij żółtka z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść we wrzątku.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na dnie ułóż warstwę biszkoptów. Połącz masę serową z żółtkami i żelatyną. Domieszaj połowę owoców. Masę i biszkopty ułóż warstwami w małej tortownicy. Schłodź, wyjmij, posyp resztą owoców.