Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 122
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1067
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 122
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1067
Składniki
Z brzoskwiń zlewamy sok, dodajemy 1/2 szkl wody, cukier i gotujemy. W kolejnej 1/2 szkl wody rozrabiamy budynie( bez cukru) i wlaewamy do gorącego soku. Masło ucieramy i dodajemy powoli wystudzony budyń a na koniec drobno pokrojone brzoskwinie. Masą wykładamy do blaszki wyłożonej biszkoptami.
Kompot z wiśni gotujemy i dodajemy obie galaretki, dokładnie mieszamy i gdy już tężeje wylewamy na masę.
Placek wstawiamy do lodówki a później zostaje nam już tylko degustacja:)