Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiego połączenia smaków jeszcze nie zrobiłam. Pyszne czekoladowe brownie i do tego masa kajmakowa o smaku tiramisu. Są to smaki, którym się nikt nie oprze. Brownie a'la tiramisu to wypiek nie banalny, wyrazisty i bardzo wyjątkowy.
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 584
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 135
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 584
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 135
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło wraz z czekoladą rozpuszczamy. Studzimy. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy sos czekoladowy. Miksujemy. Następnie do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Masę kajmakową podgrzewamy. Studzimy. Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. 1/2 ciasta lejemy do formy. Następnie 1/3 masy kajmakowej o smaku tiramisu lejemy na ciasto. Na masie kajmakowej ponownie 1/2 ciasta. Na cieście kolejna cześć masy kajmakowej. Na masie kajmakowej ostatnia część ciasta. Wszystkie warstwy ciasta i masy delikatnie ze sobą mieszamy. Ciasto pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Pozostałą masą kajmakową o smaku tiramisu ozdabiamy brownie.
Zapraszam na mojego bloga!