Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1083
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11189
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1083
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11189
Składniki
Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę.Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami.Spód blachy wyłożyć pergaminem lub wysmarować tłuszczem, ciasto wlać na blachę.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C,piec 18-20 minut.Ostudzić,wyjąć do góry dnem. Oprószyć cukrem pudrem.