Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brokuły w cieście piwnym"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Wymieszać majonez z jogurtem, dodać sól i pieprz, podzielić na dwie części. Jedną zmieszać z ketchupem, doprawić cukrem i łyżeczką octu. Drugą część sosu doprawić roztartym czosnkiem, dodać posiekany koperek.
Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć. Jajka wymieszać z mąką, osolić, dolać piwo, wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Maczać brokuły w cieście i smażyć na oleju w głębokim tłuszczu. Podawać z sosami.
ok. 25 minut.
W ten sposób warto też przyrządzić młodą cukinię, najlepiej z kwiatem, który możesz nadziać, np. kozim serem albo fetą.Źródło: Twoje Imperium