Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy takie wypieki z kwiatami. Tym razem ciasteczka są z dodatkiem rukoli i aromatu migdałowego. Ciasteczka robiłyśmy z kilkuletnią Julą.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 688
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 688
Składniki
Wychodzi około 30 ciasteczek. Bratki oczyścić pędzelkiem. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać rukolę, barwnik i pokrojone zimne masło. Wszystko szybko posiekać i zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w torebkę foliową i schłodzić.
Z schłodzonego ciasta formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego, każdą kulkę lekko spłaszczyć dłonią i posmarować białkiem ubitym z cukrem. Na każde kółko nałożyć jeden kwiatek, delikatnie wygładzić.
Ciastka przełożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia, kwiaty jeszcze raz posmarować białkiem. Piec w 180 C przez kilkanaście minut do delikatnego przyrumienienia.