Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto. Pomysł na wypiek zaczerpnięty ze znanych batoników. Warto się skusić.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Składniki
Dno foremki ze zdejmowaną obręczą wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Jajka wybić ze skorupek. Ubijać mikserem około 10 minut, aż zbieleją i powiększą swoją objętość. Wtedy przesiać do nich obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Mikserem na niskich obrotach lub przy pomocy łopatki delikatnie wmieszać mąki. Następnie całość przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku 35-40 minut. Wystudzić upieczony biszkopt. Usunąć papier do pieczenia. Biszkopt ponownie włożyć do foremki. Przygotować masę z wiórkami kokosowymi. Do garnka wlać mleko. Wsypać cukier. Gdy mleko będzie gorące, dodać masło. Wsypać wiórki kokosowe i kaszkę mannę. Mieszać, aż całość się zagotuje. Zdjąć z ognia. Cały czas mieszać. Jeszcze ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Wygładzić wierzch. Przygotować polewę. Do garnuszka wlać mleko. Dodać połamaną czekoladę i masło. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Polewę wylać na masę kokosową. Równo rozprowadzić po cieście. Ciasto dać do lodówki na całą noc.