Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Błyskawiczny tort śliwkowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
Gotowym ciastem wylep dno tortownicy. Śliwki umyj, osusz, wydryluj i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj z cukrem kryształem, rozłóż na cieście. Piecz 30 minut w 180 st. Ostudź.
W tym czasie kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Kilka łyżek odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z serkiem mascarpone. Dodaj 2-3 łyżki posiekanych orzechów włoskich, wymieszaj. Wyłóż na wystudzone ciasto. Galaretkę przygotuj wg przepisu. Wylej na tort. Ozdób krokantem i bitą śmietaną.
Czas ok. 45 min; porcja – 580 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety