Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania ciasto do popołudniowej kawy.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1590
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 109
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1590
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 109
Składniki
Blaszkę 24 x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć warstwę herbatników.
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, usmażyć pod koniec smażenia dodać galaretkę wiśniową ,dokładnie wymieszać .Wyłożyć na herbatniki.
Przykryć herbatnikami.
Posmarować konfiturą ,ja wybrałam malinową .
Jabłko z czerwoną skórką pokroić na cienkie płatki ,ułożyć dekoracje.
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, gdy zaczną tężeć wyłożyć na ciasto.