Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Blok czekoladowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Podgrzewamy wodę, tłuszcz, cukier i kakao. Mieszamy. Gdy cukier się rozpuści i wszystkie się połączą, zdejmujemy z ognia.
Miksując letnią masę robotem nastawionym na najniższe obroty, wsypujemy mleko w proszku. Mieszamy długo, by rozetrzeć wszystkie grudki mleka.
Jeśli dodajemy bakalie, musimy je najpierw grubo posiekać, zalać alkoholem, odstawić na godzinę, a potem odsączyć i razem z grubo pokruszonymi herbatnikami i biszkoptami wrzucić do masy kakaowej. Łyżką łączymy wszystkie .
Masę przekładamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy łopatką i mocno dociskamy do brytfanki. Przykrywamy folią spożywczą i na kilka godzin lub całą noc wkładamy do lodówki.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 388 kcal Białko 12 g/Tłuszcz 23 g/Węglowodany 43 gŹródło: Rewia