Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mam dla was dziś słodki deser w formie kryształka na biszkopcie oczywiście mój osobisty pomysł na który zapraszam po przepis na mój blog
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Kolorowe galaretki rozpuścić każdą w 3/4 szklanki wody a bezbarwną w jednej szklance wody pozostawić kolorowe do zastygnięcia a bezbarwną do wystygnięcia
Gdy galaretki stygną przygotować biszkopt jajka zmiksować z cukrem następnie wsypać mąki oraz proszek do pieczenia i wlać olej również zmiksować ciasto przelać do blaszki 32/25 wyłożonej papierem i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 20 minut do suchego patyczka wyjąc do ostygnięcia
Gdy biszkopt stygnie przygotować masę twaróg ze śmietaną i śmietaną w proszku oraz cukrem zmiksować do połączenia się składników dodać galaretkę bezbarwna ostygniętą i również zmiksować, następnie dodać stężałe pokrojone galaretki i wymieszać za pomocą łyżki
Jak wszystko już przygotowane biszkopt rozkroić na dwa blaty jeden blat położyć w blaszce na niego wylać masę na masę drugi blat ciasta a następnie zalać galaretką można wcześniej wyłożyć owoce