Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy serniczek z nutką mięty"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 25 minut w temp. 175oC. Biszkopt wystudź.
Mascarpone utrzyj z cukrem pudrem. Banany obierz, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Posiekaj ok. 2/3 czekoladek. Masę wymieszaj z 2/3 bananów oraz posiekanymi czekoladkami.
Krem rozsmaruj na biszkopcie. Na wierzchu tortu rozłóż resztę czekoladek i bananów. Schładzaj 2 godziny. Przed podaniem ciasto udekoruj, np. miętą oraz wiórkami czekoladowymi.Źródło: Naj