Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny jabłecznik na delikatnym, biszkoptowym cieście
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 488
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 98
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 488
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 98
Składniki
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, 2 jajka i 1 żółtko, śmietankę, roztopioną, przestudzoną margarynę, proszek do pieczenia i sól, zmiksować razem na jednolitą masę. Połowę ciasta wylać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec około 15 minut w 180 st. C. Upieczone, gorące ciasto posmarować białkiem,
wyłożyć mus jabłkowy, przykryć pozostałym ciastem. Piec w 180 st. C, około 20 - 25 minut. Można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem (cukier puder wymieszać z odrobiną gorącej wody)
Smacznego :-)