Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie makowym z masą wiśniową i kremem kawowym. Ciasto tortowe przepyszne.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 84
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 84
Składniki
biszkopt-Białka ubić z zimną wodą potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać. Potem przesiewać mąkę z proszkiem do jajek i mieszać już łopatką. Na koniec wmieszać suchy mielony mak. Wylać do blaszki 25x42cm. wyłożonej papierem. Piec ok. 25-30 min. w 175 *C. masa-Wiśnie odsączyć,sok uzupełnić do 1 l. Rozmieszać budyń z kisielem z ok.1 szklanką tego soku. Resztę zagotować z cukrem i ugotować kisielo-budyń.Odstawić i w gorącym budyniu rozmieszać galaretkę. Odstawić do lekkiego przestygnięcia i wyłożyć na biszkopt. Na masie rozsypać wiśnie. Schłodzić w lodówce.
krem-Kawę rozmieszać z gorącą wodą. Żelatynę tak samo rozmieszać z gorąca wodą a następnie wlać do ciepłej kawy i wymieszać. Odstawić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem potem śmietan-fixem. Następnie dodawać porcjami serek (z 4 x) i zmiksować. Na koniec wlewać żelatynę z kawą i krótko zmiksować. Wylać na wiśnie. Posypać mielonymi orzechami albo jak kto woli.