Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe z pierniczkami i brzoskwiniami. Ciasto z kremem serowo-krówkowym. Ciasto wyszło delikatne i pyszne, godne świąt.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem . Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min.170*C. Drugi biszkopt pieczemy taki sam. Jeden biszkopt układamy z powrotem do tej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem do pieczenia.
Miękką nutellę miksujemy ze śmietanką i smarujemy biszkopt w blaszce.Pierniczki układamy na nutelli. Brzoskwinie odsączamy, kroimy na plastry i układamy między pierniczkami.
krem- Żelatynę rozmieszać z przegotowaną i gorącą wodą i schłodzić do letniego.Schłodzoną śmietankę ubić z serem i masą krówkową. Jak komuś mało słodkie to może dodać trochę cukru pudru. Ja nie dodawałam. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do blaszki na pierniczki i brzoskwinie i rozsmarować.
Przykryć drugim biszkoptem, dołem do góry. Będzie równiejszy i skórka z biszkoptu nie będzie odchodzić, podczas smarowania polewą.
polewa- Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance, dodać masło i dobrze wymieszać. Trochę ostudzić i polać górę placka a potem schłodzić.