Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis koleżanki "becia421". To dla Ciebie...
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1720
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1720
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Ubij białka z solą na sztywną pianę, dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj.
Cały czas ubijając dodawaj po jednym żółtku.
Po trochu dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając a następnie dodaj wodę i olej-wszystko razem wymieszaj.
Obrane jabłka pokrój w ósemki i obtocz w mące. Do formy (24x28 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlej ciasto i ułóż NA WIERZCHU lub jak kto woli na spodzie delikatnie opanierowane mąką jabłka.
Pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni około 35-40 minut. SMACZNEGO.