Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt pieczony z owocami, potem zwijany. Rolada jest miękka i pyszna.
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 195
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 195
Składniki
owoce-Rabarbar obrać, pokroić na cm.kawałeczki. Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Na blaszkę 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia, rozsypać pokruszone biszkopty. Następnie rozrzucić owoce i posypać cukrem.
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Przesiewać mąkę z proszkiem do jajek i delikatnie mieszać, jednocześnie dodając olej. Zalać owoce i wyrównać.
Piec ok. 25 min.170*. Sprawdzać żeby nie przesuszyć. Odwrócić na lnianą ściereczkę. Zdjąć papier i za pomocą ściereczki zwijać ciepły biszkopt na roladę.Po przestygnięciu posypać pudrem cukrem, albo ozdobić w/g własnego upodobania.