Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
ciasto: 6 białek+szczypta sody - ubić na sztywną pianę dodać na przemian żółtka, mąkę ziemniaczaną, tortową i proszek do pieczenia. Gotowa masę przelać do wysmarowanej masłem formy do ciasta. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut ( temp ok 180 C)
galaretki rozpuścić w gorącej wodzie - schłodzić. Kiedy ciasto nam się upiecze i również schłodzi możemy wyłożyć na nim poprzecinane na pół truskawki ewentualnie w całości, kiedy galaretka będzie już tężniała można zalać nią biszkopt z truskawkami.