Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt właściwie każdy zna, ale zrobić puszysty to już sztuka. Tym razem bez kremu czy bitej śmietany wersja light.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Składniki
Ubić pianę z białek, w osobnym naczyniu żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga masa dosyć rośnie). Do ubitych białek dodawać stopniowo cukier dalej ubijając pianę na wysokich obrotach. Dodawać po łyżce masę z żółtek. Następnie dodawać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszając delikatnie łyżką. Wylać masę na formę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. piec 20 min. w 180 st.
Gdy biszkopt wystygnie rozłożyć na nim owoce i zalać tężejącą galaretką zrobioną wg przepisu na opakowaniu (ja zawsze daję mniej wody). SMACZNEGO!