Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo pyszny wart wypróbowania ...polecam
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Biszkopt:Ubic białka z solą , dodac cukier kryształ i waniliowy , żółtka , mąkę z proszkiem na dużą blaszkę i do piekarnika na 180 stopni przez 25 min
Masa budyniowa:do garnka wlewamy 1,5 szkl mleka i zagotowac , resztę mleka połaczyc z cukrem pudrem i waniliowym ,obydwie mąki , cappuccino.Wlac do gotującego mleka i cały czas mieszac aż powstanie budyń.Poczekac aż wystygnie . Utrzec marg lub masło dodac żółtka i dodac zimny krem , połaczyc i gotowe.
Bitą smietanę przygotowac wg przepisu na opakowaniu , dodac wczesnniej rozpuszczona galaretke w połowie ilości wody(lekko tężejącą)połaczyc razem i gotowe.
Od dołu - biszkopt póżniej masa budyniowa i bita smietana udekorowac startą czekoladą i zajadac .
SMACZNEGO