Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z jabłkami z Suwalszczyzny"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzyj z cukrem na puch. Pod koniec dodaj gorącą wodę. Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami.
Mąkę z proszkiem przesiej do miski z masą jajeczną, ostrożnie wymieszaj łyżką. Tortownicę (24 cm) natłuść, oprósz mąką, wlej ciasto. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki. Ułóż na biszkopcie.
Piecz ok. 30 min w 170oC do suchego patyczka (wbita w ciasto wykałaczka powinna być czysta). Ostudź, posyp cukrem pudrem, rodzynkami i cynamonem.Źródło: Świat kobiety