Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z jabłkami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 60
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 60
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
Biszkopt: jajka i cukry zmiksuj. Dodaj margarynę, utrzyj. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę, połącz (ciasto musi być gęste).
Masa: jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp cukrem, duś, aż będą brązowe. Ostudź, wsyp galaretkę, wymieszaj.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylej połowę ciasta. Równomiernie rozsmaruj masę jabłkową, wyłóż resztę ciasta. Piecz 40 min w 190°C. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.
Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 zł
Jeśli nie macie galaretki, do podduszonych jabłek dodajcie kilka zmielonych sucharków i łyżeczkę masła. Masą będzie gęsta i kremowa.Źródło: Chwila dla Ciebie