Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na biszkopt z galaretką
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 85
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
1) Natłuścić formę, przygotować miski, mikser, nastawić piekarnik na 180°c
Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy białka na sztywną pianę, dosypujemy stopniowo cukier
Dodajemy po jednym żółtku i ubijamy dalej
Kiedy masa jest puszysta i sztywna dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy
Wykładamy ciasto na blaszkę i pieczemy w 180°c przez 25 minut
przygotowujemy wodę na 3 paczki galaretki do zagotowania, następnie wsypujemy do gorącej wody saszetki i mieszamy do rozpuszczenia
Czekamy aż wystygną a następnie wstawiamy do lodówki najlepiej w mniejszych porcjach do lekkiego stężenia aby ciasto nie wciągnęło całej galaretki oraz żeby skleiła się z ciastem
W miedzy czasie można na biszkopt poukładać owocki typu truskawki banany według uznania