Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla łasuchów
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Oddzielamy bialka od żółtek.Z białek ubijamy pianę dodając stopniowo żółtka cukier mąkę i proszek.Pieczemy w tortownicy 30 min.160st.Po ostygnięciu przekrajamy na pół.Pół filiżanki ciepłej wody troszkę soku z cytryny i troszkę cukru namaczmy pierwszy biszkopt.
Wiśnie ugotowac wcześniej na soku z wiśni,wyjąc.Do tego soku (1/2litra)dodac galaretkę.Ostudzic.Ostudzone wiśnie wyłożyc na biszkopt zalac tężejącą galaretką.ubic bitą śmietanę dodac usztywniacz.Czesc śmietany wyłożyc na wiśnie przykryc drugim biszkoptem,namoczyc sokiem posmarowac resztą śmietany.Udekorowac tartą czekoladą.Włożyc na kilka godz. do lodówki.