Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z 4 jaj to podstawa wielu ciast z rozmaitymi kremami, owocami i galaretkami. Uniwersalny przepis warto mieć zawsze przy sobie!
Tortownica o średnicy 24 cm
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 815
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 815
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Składniki
Na początek oddziel białka od żółtek i ubij je wraz z solą na sztywną pianę. Miksując dalej dodawaj stopniowo cukier. Piana powinna zrobić się gęsta i błyszcząca. Wtedy dodawaj po jednym żółtku, miksując na mniejszych obrotach.
Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Wmieszaj delikatnie w przygotowaną masę i zamieszaj szpatułką, aby połączyć składniki.
Przygotuj tortownicę o wymiarze 24 centymetry. Rozmiar zależy od liczby blatów, czyli preferowanej wysokości. Wyłóż spód papierem do pieczenia.
Gotową masę przelej do tortownicy. Piecz około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza z grzaniem góra i dół.