Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest puszysty i wilgotny od tych soczystych owoców. Palce lizać!!!!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę białka z dodatkiem soli, gdy piana jest sztywna dodajemy żółtka dalej ubijając na lekkich obrotach, wsypujemy powoli cukier i mąkę. Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki zasypujemy cukrem(robimy to przed zrobieniem biszkopta).Truskawki myjemy i odkrajmy szypułki, kroimy je w małe plasterki.
Gdy gotową mamy masę na biszkopt dodajemy do niej odciśnięty od soku rabarbar oraz truskawki i delikatnie mieszamy.Okrągłą blasze wykładamy pergaminem i wylewamy masę na nią. Pieczemy w 200*C około 45-60 minut. Gdy ciasto jest gotowe posypujemy cukrem pudrem.