Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcecie pyszny przepis na ciasto które wymyśliłam w wolnej chwili to zapraszam pod podanym linkiem na blog kuchnia domowa agi, tam już czeka na was szczegółowy przepis wszystko co robiłam krok po kroku
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Składniki
Jajka zmiksować ze szczyptą soli oraz z cukrem, następnie dodać obie mąki, proszek do pieczenia oraz olej całość zmiksować do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do blaszki 32/22 wyłożonej papierem i wstawić do piekarnika rozgrzanego ustawionego na 180 stopni piec 45 minut w zależności od piekarnika
Gdy ciasto się piecze ugotować kaszę manną z wiórkami odstawić do całkowitego ostygnięcia
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie przekroić na dwa równe blaty
Na dolny blat ciasta w blaszce nasączyć go i wyłożyć dowolny dżem a na dżem większą ilość przygotowanej masy z kaszy manny zmiksowanej z masłem
Na krem wyłożyć czereśnie nakryć drugim blatem ciasta również go nasączyć a następnie wyłożyć pozostały krem, znowu położyć czereśnie a wierzch obsypać okruszkami z ciasta. Wstawić na całą noc do lodówki