Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biały torcik z rodzynkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, dodając po łyżce cały cukier. Ubijając, powoli wlej ocet. Wsyp mąki i rodzynki, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy z pergaminem i piecz 30 min w 180°C.
Ubij śmietanę ze śmietan-fixem. Biszkopt przekrój na 3 blaty, przełóż dżemem i połową śmietany. Resztą posmaruj wierzch torciku. Udekoruj np. pisakami do ciasta.Źródło: Naj