Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, biały sernik na spodzie z czekoladowych ciasteczek.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2276
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2276
Składniki
Markizy pokruszyć blenderem. Masło roztopić i wymieszać z ciastkami. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, dobrze przycisnąć i wstawić do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Serek, twaróg i śmietanę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Pojedynczo dodawać jajka, na końcu dodać mąkę.
Masę wyłożyć na przygotowany spód. Piec ok. godziny, po upieczeniu zostawić na kilka minut w wyłączonym piekarniku. Potem wyjąć i ostudzić. Pozostałe ciastka przekroić na pół i poukładać na sztorc na wierzchu sernika.. Smacznego :)