Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zostały mi białka więc postanowiłam coś z nich wykombinować i wyszło takie coś :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
białka ubić na sztywno dodając powoli cukier jak będą ubite dodać mąkę ziemniaczaną proszek do pieczenia i ocet delikatnie wymieszać wylać na blaszkę(około 40/40 cm) wyłożoną papierem do pieczenia piec ok. 30 min. w 200 stopniach
jak się upiecze zwinąć razem z papierem w roladę i zostawić do wystygnięcia
rozpuścić galaretkę z żelatyną w pól szklance gotowanej wody jak będzie letnia wlać do serka wymieszać i przełożyć roladę ( w miarę szybko bo z zimnym serkiem szybko tężeje) zwinąć odrywając delikatnie papier i polać polewą I SMACZNEGO