Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała rolada"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 120
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 120
Składniki
1Białka ubij z 10 dag cukru kryształu. Dodaj żółtka i mąkę, zmiksuj. Wylej ciasto na pokrytą pergaminem blachę. Piecz 10 min w 180 st. Ciepły biszkopt zroluj, pozostaw do ostudzenia (usuń pergamin).
Z mleka, proszku waniliowego i reszty cukru kryształu ugotuj budyń. Ostudź, utrzyj na krem z masłem i skórką pomarańczową. Rozwiń biszkopt, posmaruj dżemem i kremem, zroluj. Cukier puder utrzyj z 3 łyżkami soku z pomarańczy, polukruj ciasto.
czas ok. 55 min; porcja – 300 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety