Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami prostym przepisem na - sernik na zimno. Jest łatwy w przygotowaniu, a po za tym bardzo smaczny. Polecam do popołudniowej kawy jak również na święta wielkanocne.
tortownica, mikser, garnuszek, miska, łyżka,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ciasto w przekroju gotowe do podania.
Serki homogenizowane utrzeć razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Serki połączyć z ubitą na sztywno śmietaną 30 %. Żelatynę spożywczą rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, wystudzić a następnie wlać do masy serowej i wymieszać. Do masy dodać rodzynki zalane wcześniej gorącą wodą i odsączone. Boki tortownicy o średnicy 22 cm, leciutko wysmarować masłem. Masę przełożyć do tortownicy, włożyć do lodówki na 1,5 - 2 godzin. W między czasie galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Sernik wyjąc z lodówki, na wierzchu ułożyć plasterki banana i zalać ostudzoną lekko tężejącą galaretką. Ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Rada; banany możemy zastąpić ananasem. przygotowanie + czas chłodzenia, szklanka o pojemności 250 ml,