Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Przygotowujemy biszkopt:ubić 5 białek na sztywno.Ciągle ubijając dodać 1 szkl. cukru.W drugim naczyniu zmiksować 5 żółtek z octem i proszkiem do pieczenia.Do ubitych żółtek dodać parę łyżek piany i powoli wsypywać obie mąki.Następnie dodać resztę piany i wymieszać wszystko delikatnie łyżką,Ciasto wylać na prostokątną blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.Piec ok 20-30 min.w 180 C.Po ostudzeniu przekroić na pół.
Przygotować galaretki na 3 szkl.wody i ostudzić.
Śnieżki ubić na śmietanie,dodać serki homo,odsączone i pokrojone w kostkę ananasy, sparzone rodzynki oraz płynną galaretkę.
Masę wylać na biszkopt uprzednio skropiony sokiem z ananasa.
Przykryć drugą połówką biszkopta i wstawić do lodówki aby masa stężała.
Stężałe ciasto posypać cukrem pudrem bądź roztopioną czekoladą.SMACZNEGO:+))))))