Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezy z kremem kakaowym"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Przesiej cukier puder. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodawaj po łyżce cukru, cały czas miksując. Wlej sok z cytryny, zmiksuj. Masę nałóż do szprycy. Wyciskaj porcje na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wstaw do 140°C na 60 minut.
Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj serek, kakao i cukier puder, zmiksuj. Kremem posmaruj płaską stronę jednej bezy i sklej z drugą bezą. Udekoruj ciastka rozpuszczoną czekoladą.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień