Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i bardzo efektowny deser - bezy z dodatkiem czekolady, przełożone bitą śmietaną i malinami.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do przestygnięcia. Białka umieścić w misie miksera z trzepaczką i ubić z solą na sztywno, powoli dodawać cukier cały czas ubijając do całkowitego rozpuszczenia cukru. Mikser wyłączyć i polać pianę ostygniętą czekoladą, za pomocą łyżki bardzo delikatnie wmieszać czekoladę tworząc marmurem – wystarczy kilka ruchów łyżką.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Za pomocą łyżki formować beziki ( połowę spłaszczyć, reszta może mieć czubki) Piec w temperaturze 110 stopni przed 2 godziny, studzić w otwartym piekarniku. Śmietanę umieścić w misie miksera z zamontowaną trzepaczką- ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Na płaskie bezy wyłożyć ubitą śmietanę, na to maliny i przykryć bezą z czubkiem.