Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowa Zebra z owocami -Miękkie, lekkie dwukolorowe ciasto z owocami. Pieczone z dodatkiem oleju. Szybkie, zawsze wychodzi, jest pyszne! Miska, łopatka, forma. Chwila czasu i jest ciasto;)
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
W jednej misce łączymy mąki, sodę, proszek do pieczenia oraz sól. W drugiej misce łączymy jaja z cukrem. Dodajemy jogurt naturalny i olej-mieszamy trzepaczką do połączenia. Suche składniki przesypujemy do mokrych, mieszamy delikatnie łopatką.
Połowę ciasta wylewamy na blaszkę(26x19,5) wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia a do drugiej dodajemy łyżkę kakao, mieszamy i wylewamy na białą część ciasta. Wykałaczką robimy esy floresy. Na wierzch układamy świeże owoce u mnie jagody leśne i truskawki. Całość pieczemy w 180 st przez ok. 30 min. Smacznego!