Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza z kawowym kremem"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 274
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 274
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj po 1 łyżce cukru, miksując. Masę przełóż do szprycy. Wyciskaj porcje bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, robiąc odstępy. Piecz przez 50 minut w 110°C, zmniejsz temperaturę do 90°C i piecz przez 20 minut. Wyjmij, wystudź.
Kawę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody, wystudź. Masło pokrój na małe kawałki, dodaj cukier, kawę rozpuszczalną, utrzyj mikserem. Dodaj zaparzoną kawę, wymieszaj.
Wyciskaj porcje kremu szprycą na bezy, przykrywaj drugą bezą, lekko dociskając. Każdą udekoruj porcją kremu, posyp kawą mieloną.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień