Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Białka mocno schłodź, potem wymieszaj z solą. Ubij na sztywną, lśniącą pianę. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier. Pod koniec dolej sok z pomarańczy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie tortownicy rozsmaruj bezę. Łyżką zrób wgłębienie, w które po wysuszeniu bezy włożysz krem oraz owoce.
Bezę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100°C. Susz około 2 godzin.
W tym czasie śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Truskawki umyj, usuń szypułki, osusz.
Owoce pokrój na cząstki. Bezę ostrożnie wyjmij z tortownicy, wystudź. Napełnij kremem śmietanowym i obłóż truskawkami.Źródło: Naj