Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
6 białek w temperaturze pokojowej ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie powoli dodawać po łyżce drobny cukier, w sumie 240g.
Miksując na najwyższych obrotach. Na koniec do piany dodać płaską lyżkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę soku z cytryny wymieszać ostrożnie.
Formować na blaszce z papierem do pieczenia okrąg ok 22 cm średnica, sprawnie i szybko w górę uformować beze.
Wstawić do nagrzanego piekarnika góra dół 150 stopni na 5 min. Zmniejszyć do 100 i suszyć 3h. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w piekarniku kilka godzin.
Ubić 330ml śmietanki 30% ,dodać 2 łyżki cukru pudru i 250g mascarpone. Dekorowałam malinami oraz borówkami