Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa odsłona klasycznego włoskiego deseru z dodatkiem ciemnego piwa piernikowego zamiast kawy.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 59
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 414
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1142
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 59
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 414
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1142
Składniki
Jajko rozbijamy, oddzielamy białko od żółtka do dwóch osobnych naczyń. Do żółtka dodajemy cukier trzcinowy i miksujemy na wysokich obrotach. Do żółtek dodajemy serek mascarpone i miksujemy na niskich obrotach.
Białko ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
Biszkopty dzielimy na mniejsze kawałki, nasączamy piwem.
Dno pucharków wykładamy biszkoptami, na nie wykładamy krem i posypujemy kakao. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników. Kończymy warstwą kremu. Ozdabiamy piernikami.