Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto w sam raz dla wielbicieli czekolady.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem na kremową masę.Kakao połączyć z niewielką iością gorącej wody aby otrzymać pastę,dodać do masła,dokładnie ubić.Dodawać po jednym jajku ,cały czas ubijajac.Mąkę przesiać z proszkiem i dużą szczyptą soli,dodać do masy czekoladowej i delikatnie połączyć.Tortownicę o średnicy 24cm. wyłożyć papierem do pieczenia,napełnić ciastem,wierzch wyrównać.Piec w temp. 180 stopni 40-45minut.Wystudzić.
Aby przygotować ganache kremówkę należy doprowadzić do wrzenia,zdjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę.Mieszać do rozpuszczenia czekolady,dodać masło i całośc ubijać mikserem aż otrzymamy jednolitą masę.Schłodzić w lodówce.
Wystudzone ciasto pokryć połową masy czekoladowej ,wyłożyć wiśnie,nałożyć resztę masy .Wstawić do lodówki aby ganache stężał.