Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siła tkwi w prostocie :-) uwaga - uzależnia!! :-)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 41
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 41
Składniki
Herbatniki należy połamać na mniejsze kawałki, przełozyć do miski.
W garnku podgrzać śmietankę z masłem, Do gorącej śmietanki dodać połamaną w kostkę czekoladę, wymieszać do utworzenia gęstej, jednolitej czekoladowej masy.
Gorącą masę czekoladową należy przelać do herbatników, wszystko dokładnie wymieszać. Tortownicę 21-22 cm wyłozyć folią spożywczą. Przelać masę czekoladowo-herbatnikową, wyrównać.
Wystudzić i wstawic do lodówki na ok. 1-1,5 godz. Wyjąc z foremki i odwracając do góry nogami przełożyć na talerz.
Polewa czekoladowa: Podgrzać śmietankę z masłem, dodać połamaną w kostkę czekoladę, wymieszać do uzyskania gęstej, jednolitej polewy. Przestudzić, posmarować ciasto, mozna dowolnie udekorować. Schłodzic w lodówce.
Smacznego :-)