Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baranek do koszyczka wielkanocnego.. własny wypiek cieszy najbardziej a jeszcze większa radość jak pysznym barankiem można się podzielić przy wielkanocnym śniadanku...
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 41
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 41
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy orzechy i aromat rumowy, na koniec roztopioną, ciepłą margarynę. Wszystko wymieszać dokładnie i przelewamy gotowe ciasto do formy baranka. Formę baranka bardzo dokładnie natłuścić i oprószyć bułką tartą Formę napełniamy ciastem troszkę zostawiam wolnego miejsca . Ciasto urośnie. Pieczemy nagrzanym piekarniku w temp. z termoobiegiem ok. 40 - 45 min.
Dekorowanie gotowego baranka według własnych upodobań i chęci. Może to być polewa kolorów, polewa czekoladowa, lukier przyozdobiony kolorowymi cukierkami czy tradycyjnie oprószenie cukrem pudrem