Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany w cieście francuskim to prościutki deser, z którym każdy sobie poradzi. Z jednego arkusza ciasta francuskiego będziecie w stanie przygotować aż cztery porcje. Po około 5 minutach roboty i 15 minutach spędzonych w piekarniku można delektować się jego smakiem.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 706
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 706
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i podziel go równolegle wzdłuż krótszej krawędzi na 4 równe części.
Banany obierz ze skórki.
Banany owiń kawałkami ciasta francuskiego. Przekąski przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Do miseczki wbij jajko i roztrzep je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj banany w cieście francuskim. Deser wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut. Piecz do zrumienienia.
Banany w cieście francuskim przed podaniem udekoruj sosem czekoladowym i cukrem pudrem. Smacznego!