Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Składniki
upiec biszkopt z 5 jaj jasny
upiec biszkopt z 5 jaj ciemny..
2 szkl.mleka zagotować z 25 dkg cukru,dwoma cukrami waniliowymi....pozostałą szklanke mleka wymieszać z 10 dkg mąki ziemniaczanej..kopiatą łyzka mąki pszennej..i 6 żółtkami...(można dodac 5 żółtej i 1 całe jajo).....dokładnie rozmieszać...i wlać na gotujące sie mleko....ostudzony budyń połaczyc z 2 kostkami masła....mase podzielic na połowe...d ojednej dac kakao a druga pozostawic białą
MASA SEROWA:2 serki homogenizowaneutrzeć...dodac 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 2 szkl wody...galaretki muszą byc lekko sciete......
w ciemnym biszkpcie wykrawać literatką dziury
SKŁADANIE:jasny biszkopt
masa ciemna budyniowa
ciemny biszkopt z wycietymi otworami,w otwory włożyc pokrojone banany
w otwoty wlac ścinajaca sie mase serowa..resztą masy wyrównać wierzch...
na serową mase poukładać krążki pozostałe z wycietego ciemnego biszkopta
masa jasna budyniowa
zalać galaretką cytrynową