Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie tych składników sprawia, że sernik smakuje wyśmienicie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11517
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11517
Składniki
Mąkę posiekać nożem z masłem i pozostałymi składnikami. Uformować kulę. Podzielić na dwie równe części. Jedną częścią ciasta wyłożyć spód tortownicy o średnicy 30 cm i włożyć do lodówki. Drugą część owinąc folią i włożyć do zamrażarki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Stopniowo dodawać po łyżce sera, a następnie rozgniecione widelcem banany, posiekaną czekoladę, budyń ikaszkę , sok i otartą skórkę z cytryny. Na samym końcu wmieszać delikatnie ubitą pianę. Surowe ciasto w tortownicy posmarować konfiturą z jarzębiny. Wyłożyć masę serową. Na wierzch zetrzeć zamrożoną drugą część ciasta. Piec przez godzinę i 15 minut w temperaturze 175 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na 15 minut bez otwierania drzwiczek. Serniki lubią opadać przy nagłych zmianach tempertaury. Po tym czasie uchylić lekko drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik do całkowitego ostygnięcia. Można oblać czekoladową polewą lub oprószyć cukrem pudrem.