Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna
Odsłon: 13513
Polecam.
Odsłon: 63
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2007
Szybka i smaczna
Odsłon: 13513
Polecam.
Odsłon: 63
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2007
Składniki
Ciasto orzechowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, bułkę tartą i mielone orzechy włoskie . Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Warstwa bananowa: Banany obieramy i kroimy na plastry wzdłuż. W mleku rozpuszczamy czekolady.
Śmietanka: Śmietankę ubijamy pod koniec wsypujemy cukier puder i miksujemy na małych obrotach. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i mieszamy z ubitą śmietanką, gdy będzie letnia. Przełożenie ciasta: Ciasto orzechowe- banany ułożone jeden obok drugiego i polane czekoladowym sosem- śmietanka- dekoracja